Ritalin og Hemakromatose

Hei Samboeren min misbruker Ritalin (har ikke ADHD) og har blodsykdommen Hemakromatose og i tillegg drikker han en god del alkohol, hvordan påvirker dette sykdommen. Og hvor fort går rusen over ved inntak av ca 5-10 tabletter?
Kvinne, 40 år fra Nord-Trøndelag

 

  Rusinfo svarer:

Siden samboeren din har en somatisk lidelse som kan medføre leverskade og diabetes vil vi anbefale at du/dere snakker med en lege om dette. Det er svært viktig at legen får all informasjon om at din samboer bruker Ritalin og alkohol, slik at legen kan foreta en korrekt medisinsk vurdering. Hvis samboeren din ikke ønsker å snakke med legen om det kan du ringe legen med en bekymringsmelding.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.