Appen HAP

Ønsker du å slutte med cannabis eller redusere din bruk? Har du spørsmål om cannabis? Finn info om cannabis eller få hjelp til å slutte/redusere eller ta en pause med appen HAP!

Denne appen er ment som et hjelpemiddel for deg som ønsker å slutte med, redusere eller ta en pause fra din bruk av cannabis. Appen har også en modul med informasjon om cannabis til de som ønsker å lese seg opp på temaet.

Med utgangspunkt i Hasjavvenningsprogrammet (HAP) gir appen daglig verdifull kunnskap, påminnelser, oppmuntringer og oversikter som kan bidra til at det blir enklere å slutte med, redusere eller ta en pause fra cannabisbruk.

I tillegg har appen en hel modul med informasjon som kan være nyttig for deg som kun bruker cannabis sporadisk; utviklet på bakgrunn av spørsmål om cannabis som RUSinfo mottar fra publikum. 

Appen er utviklet av Uteseksjonen i Oslo, KORUS Oslo og RUSinfo med midler fra Helsedirektoratet.

Registrer hva som trigger deg i triggerdagboken og følg din egen prosess med abstinensgraf

Få prestasjoner for alle milepæler du når underveis

Finn masse nyttig informasjon 

Appen har to moduler; En med hasjavvenningsprogram for deg som vil slutte eller redusere bruk, og en for deg som bruker av og til og ønsker informasjon om cannabis.

Du kan bruke hasjavvenningsprogrammet i  appen samtidig som du får annen hjelp til å slutte, eller du kan bruke det på egen hånd. Appen gir informasjon om vanlige utfordringer du kan oppleve når du slutter med cannabis etter langvarig bruk, og gir tips, råd og strategier for å holde deg rusfri. Appen inneholder øvelser og informasjon som er viktig i en slutteprosess, og følger deg dag for dag.

Om du bruker appen uten annet tilbud ved siden av, og du opplever at det er vanskelig å nå målet ditt, bør du søke annen hjelp. Du kan kontakte oss i RUSinfo så hjelper vi deg med å finne et egnet tilbud i ditt nærområde.

Om du ikke finner svar på det du lurer på om cannabis i appen er du velkommen til å kontakte RUSinfo med ditt spørsmål.

Vi ønsker at appen skal fremstå som nøytral og ikke-moraliserende. Dersom du har innspill til forbedringer, ta gjerne kontakt med oss.

 

Dette kan HAP hjelpe til med:

  • Daglige temaer for motivasjon og refleksjon.
  • Triggerdagbok – gjør det enklere for deg å kartlegge og forstå hva som trigger lysten til å ruse deg, og hva du bør gjøre for å avstå.
  • Abstinensgraf – oversikt over hvor du er i sluttfasen og hva du kan forvente av abstinenser/ubehag
  • Prestasjonsfane – oppnådde milepæler ved å slutte
  • Informasjon – generell info om cannabis, informasjon om hva du kan forvente ved å slutte med cannabis, om abstinenser, hvordan hjernen påvirkes, tips og råd, generell veiledning.
  • Modul med fakta om cannabis som kan være nyttig om du bare bruker av og til
  • Priskalkulator – oversikt over hvor mye penger du daglig sparer ved å slutte
  • Tidtaker – oversikt over hvor lenge du har vært uten cannabis
  • Dagbok