Skal i militæret og er bekymret for rustest?

Hei! Jeg skal i militæret nå i tidlig August, og røyker hasj rundt 1-2 ganger uken.

Med tanke på at jeg skal i militæret er jeg bekymret for blodprøver, urinprøver eller hårprøver.
– Er dette noe som er vanlig i forsvaret?

Hvor lenge ligger hasjen i blodet? Når må jeg slutte å røyke ?

19 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Hvor lenge hasj kan påvises i blod og urin avhenger av flere forhold. Hvor mye du brukte når du røyket, hvor sterkt det var (mengde THC), og hvor raskt du forbrenner og skiller det ut av kroppen. I blod vil hasj kunne påvises i ett døgn eller to etter inntak. I urin vil det kunne påvises i inntil 7 dager etter engangsinntak. Men, røyker du mer enn en gang i uken vil virkestoffet i hasj (THC) kunne lagres i kroppen og det tar mer enn 7 dager før urinprøven er ren. Dette er grunnen til at de som røyker mye og ofte kan ha positive prøver i uker og måneder etter at de slutter. Det er ikke godt å si noe sikkert om når du bør slutte for å kunne avgi rene prøver når du du har røyket 1-2 ganger i uken. Men, du bør nok tenke 4-6 uker før for å være på den sikre siden. Dette er også en antagelse fra vår side og ingen garanti for at du vil levere ren prøve.

Så vidt vi vet tester de ikke obligatorisk for rus i forsvaret, men de tar stikkprøver og prøver ved mistanke.

Du kan lese mer om cannabis og rustesting på vår hjemmeside.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.