Er det en grunn til at heroin blir solgt illegalt, og ikke bare morfin i seg selv?

Hei!

Jeg har lest at heroin er en halvsyntetisk opioid, og lages av et naturlig opiat, morfin. Jeg lurer derfor på om det er en grunn til at heroin blir fremstilt fra morfin og solgt/brukt illegalt, heller enn at morfin i seg selv bare blir solgt/brukt illegalt?

Tusen takk!

kvinne/jente |
26 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det stemmer at heroin er et halvsyntetisk opioid, det vil si at det er delvis basert på et naturlig stoff (morfin, som dannes i opiumsvalmuen). Heroin er også kalt diacetylmorfin.

Til forskjell fra ren morfin, er diacetylmorfin et mer potent stoff, som gir en kraftigere virkning – sånn sett er også heroin mer ettertraktet enn morfin som rusmiddel. Merk at både heroin og morfin blir solgt illegalt, men at det kun er morfin som kan skrives ut på resept. Et slags unntak er riktignok prøveprosjektene HABiO / HAB Bergen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.