Hva gjør rus i pilleform med kroppen?

hei jeg lurer på hva rus i pilleform gjør med kroppen , hvordan man tar det og hvor lenge det varer i kroppen etter intal:)

kvinne/jente |
13 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Det er et stort spørsmål du spør om rusgivende piller, for det finnes flere hundre typer rusgivende tabletter i pilleform. Noen er illegale som f.eks ecstasy/MDMA, mens de aller fleste er medisiner. Smertestillende medikamenter som inneholder opioider (feks morfin) eller omdannes til det i kroppen. Medikamenter som hjelper for søvn er sedative (sløvende) mens andre kan være stemningsstabiliserende, som antidepressiva, benzodiazepiner. Hallusinogene stoffer som f.eks LSD finnes også som tabletter. Innen for gruppen stimulerende finnes det f.eks en rekke ADHD medisiner som kan virke stimulerende. De aller fleste av disse legemiddelene som er nevnt vil ikke gi rusopplevelse ved riktig bruk foreskrevet av lege. De som misbruker det gjør det gjerne for å oppnå rus, og oftest ved å ta for store doser.
Hvis dette er en skoleoppgave anbefaler vi deg å velge ut en type tabletter som finnes innenfor gruppen; stimulerende, dempende eller hallusinogene. Du finner mer informasjon om denne typen rusmidler på vår hjemmeside under veiledning til skoleoppgave og fakta om rus.
Den vanligste måten å ta piller på er oralt, altså i gjennom munnen. Hvordan det virker på kroppen avhenger altså av hva pillen/medikamentet inneholder. Det samme er hvor lenge det varer i kroppen. De fleste rusgivende piller/medikamenter vil ha effekt i noen timer, men det finnes også depotmedisiner som kan vare fra ett døgn til flere uker. Men, det avhenger helt av hva slags type medikamenter det er og hva det brukes for.
Vi vet ikke om dette svaret er til noe hjelp, men som du forstår er det noen hundre ulike piller som virker ulikt og har ulik virkningstid. Hvis du velger deg ut noen rusgivende piller vil du som sagt finne all informasjon om dem på vår hjemmeside. Hvis det er noe som er uklart da er du velkommen til å ta kontakt med oss igjen.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.