Subutex – problemer med sexlyst

Hei jeg går på 16 mg subutex hver dag og har hatt en periode hvor jeg gikk på buvidal når jeg gikk på buvidal hadde jeg ingen problemer med sexlyst men når jeg har gått på subutex og har gjort det i 8 år minus 8 mnd på buvidal har jeg så og si ingen sexlyst og føles ut som om jeg er tømt for testosteron

mann/gutt |
37 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Vi skjønner godt din frustrasjon. Det er mange som erfarer det samme.

Men der denne typen bivirkninger (lavt testosteron og erektil dysfunksjon) er omtalt av fageksperter, nevnes ikke noen forskjell mellom Buvidal og Subutex (fordi det jo er samme virkestoff). De synes som det er enighet om at de to gir – mer eller mindre – samme bivirkninger.

Vi har ikke noen god forklaring på hvorfor du opplever de to så ulikt. Det eneste vi kan tenke oss, er at døgndosene ofte er mindre på Buvidal enn på Subutex.

Dette vil vi råde deg til å få hjelp til å finne ut at med din LAR-gruppe / den som skriver ut til deg. Det er naturlig å tenke seg at et bytte tilbake kan være nyttig.

Hvis du vil ha råd og innspill før du snakker med dem, vil vi anbefale deg å kontakte RIO (Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon) og/eller proLAR Nett. Begge er behjelpelige med å gi råd og veiledning til LAR-brukere.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.