Trenger hjelp med LAR

Kan dere hjelpe meg med en psykiater eller vet om en forening som kan hjelpe meg med lar. Jeg er dobbel medisinert. Jeg fikk adhd diagnosen i 2017. Har fått aduvanze siden 2018. Det har vært en så helomvending og endelig fikk jeg det bra. Sånn ro. Fikk startlån i 2018. Og har bosatt meg i [anonymisert]. Er fra [anonymisert]. Jeg har desverre røkt hasj i 3 år . Lar har latt meg ha dem, men hele tide truet med å seponering. Tok vel 30 mg fikk dem igjen etter ca et år. Har måtte hente daglig. Jeg har vært i lignende situasjon med lar i 2000 på metadon. Da truet de og etter 3mnd Bodde jeg på et vernehjem. Det ble så dårlig livskvalitet at jeg forsøkte med å skjære meg dypt i pulsen . For ca 4 uker siden tok de 30 mg igjen pga manglende urinprøve. Etter å ha fått tilbake angsten, sovnløshet og begynte å tenke på om livet
var verdt det. Og når de tankene kommer det et rødt flagg. Tok en avgjørelse om at jeg aldrig skal levere urinprøve igjen. Og bryte med lar, selv om de kan bety egenmestring. Har mistet desire 70 mg idag. Så desverre blir jeg nøtt til begyne med gate amfetamin. Jeg mister livskvaliteten fra og med i dag. Kan dere eller vet dere om noe som vil hjelpe meg. Trenger ikke være anonym tlf er [anonymisert]. Vet de står at dere ikke hjelper med medisiner, men dere vet vel om noen som vil

kvinne/jente |
53 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Til info: selv om du skriver at du ikke trenger å være anonym, har vi likevel anonymisert deler av spørsmålet ditt. Dette spørsmålet vil være tilgjengelig for alle å lese, og vi ønsker å ivareta personvern. For øvrig har vi dessverre ikke anledning til å kontakte deg på telefon, så vi håper du leser dette svaret.

Så til spørsmålet ditt. Det er leit å høre at du nå er inne i en tung periode, etter at en del ting i livet ditt inntil nylig har bedret seg, sånn vi forstår deg. Du spør om vi kan tipse om en psykiater eller forening som kan hjelpe deg, og da vil vi i første rekke tipse deg om brukerorganisasjonen proLAR. Vi oppfordrer deg til å henvende deg til dem med din problemstilling, da disse forhåpentligvis kan være behjelpelige, og svare mer utfyllende enn hva vi kan.

Alternativt kan du forsøke å ta opp din problemstilling med dine kontaktpersoner i LAR direkte, eller eventuelt din fastlege. Forhåpentligvis kan dere komme fram til en løsning som fungerer bedre for deg. Uansett er det viktig at du ber om hjelp når du opplever angst, søvnløshet og selvmordstanker. Eventuelt kan du også snakke med fastlegen din om muligheten for å bli henvist til psykolog/psykiater, uavhengig av LAR.

Se gjerne også denne artikkelen om ulike tilbud innen psykisk helsehjelp, samt hvordan du kommer i kontakt med disse.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.