Alkohol og begynnende demens

Har en mor på over 80 som er i ferd med å utvikle demens. Forbruket har økt de 2 siste årene. Samtale rundt dette hjelper ikke da hun blir sur. Hun ber meg kjøpe alkohol til henne. Jeg synes dette er vanskelig., og har sagt det. Hun kommer seg ikke så mye ut lengre. Bør jeg bare kjøpe vin til henne?

kvinne/jente |
59 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Dette høres utfordrende ut og vi kan nok ikke gi deg noe fasitsvar med to streker under, men vi kan dele våre tanker rundt din problemstilling. Hvorvidt du skal kjøpe alkohol til henne overhodet, om du ikke egentlig er komfortabel med det, er jo et veldig vanskelig dilemma. Der må du på sett og vis bare kjenne på hva som blir riktig for deg.

Men: umiddelbart tenker vi at dersom du klarer å begrense inntaket hennes med å kjøpe svakere alkohol så er det i det minste bra, gjerne enda svakere enn vin hvis det er mulig. Samtidig tenker vi at du kanskje bør rådføre deg med helsepersonell, gjerne noen som har kompetanse på alkohol og demens. Anbefaler deg å kontakte kommunens helsetjeneste og forhøre deg om det er noen der som kan gi deg mer spesifikke råd.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.