Hei, jeg lurte på om det å røyke cannabis mens man går på ashwagandha er farlig eller spesielt uheldig?

Hei, jeg lurte på om det å røyke cannabis mens man går på ashwagandha er farlig eller spesielt uheldig?

mann/gutt |
27 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Først og fremst må vi si at vi ikke helsepersonell og at vi heller ikke besitter særlig kompetanse når det kommer til urtemedisin.

Vi kjenner ikke til at ashwagandha har noen spesiell negativ interaksjon sammen med cannabis, men kan likevel ikke garantere at det ikke kan forekomme. Vi vet at noen brukere derimot har rapportert at ashwagandha KAN ta noe av brodden av en voldsom THC-opplevelse eller at brukere sammenligner ashwagandha med effekten av CBD, men vi har ikke noen god dokumentasjon på dette.

Det er likevel viktig at du tenker over grunnene til at du bruker ashwagandha, og at cannabis eventuelt både kan redusere effekten(e) eller øke bivirkningen(e) du er ute etter. Hvis du f.eks bruker ashwagandha fordi du tenker at det skal fungere som et slags nootropika, altså at det skal ha en prestasjonsfremmende effekt, KAN det være at cannabis går i veien for denne effekten. Bruker du ashwagandha pga en ønsket effekt mot stress eller angst KAN cannabis også ha noe å si i denne sammenhengen.

Som du forstår blir dette mye spekulasjoner fra vår side. Vi vet ikke hvorfor du bruker ashwagandha, og folk bruker disse urtene i mange forskjellige sammenhenger. Vi anbefaler at du spør legen din eller din ashwagandha-forhandler om hvordan dette forholder seg for deg og ditt bruk. Og om du uansett bestemmer deg for å prøve cannabis når du samtidig også bruker ashwagandha, kan det være lurt å prøve deg fram med en forsiktig mengde i første omgang.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.