Bør jeg kontakte politiet?

Oppdaget hasj og det som ser ut som amfetamin (sukkerbiter i alu folie). På 19 åringens rom. Er 3 gang jeg finner hasj (stor klump). Bør jeg kontakte politiet ?? Å snakke med han er håpløst. Fornektelse over at det ikke er farligt (hasjen). Amfetaminen (som det sikkert er) hadde han ingen svar på. Han skylder som vanligst på at det ikke er han sitt. Og med sinne.

mann/gutt |
48 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi har forståelse for at dette er en vanskelig situasjon, og at det ikke er lett å snakke med ham om det.

Det er jo tydelig at sønnen din ruser seg, så å få ham til å innrømme det er egentlig ikke nødvendig. Det skaper nok mer konflikt enn samtale. Likevel vil vi oppfordre deg til å forsøke å snakke med ham. Vi sier ikke at det er lett, men det er den eneste måten du kan finne ut litt mer om hvordan han har det og hva som foregår i livet hans. Prøv å stille spørsmål og være nysgjerrig, i stedet for å ramse opp grunner til at dette er en dårlig ide. Da er sjansen mye større for at han faktisk sier noe, og er ærlig.

På sidene våre om tenåringer og cannabis finner du tips til hvilke spørsmål du kan stille, og hva som er lurt å tenke på. Her finner du også en liste over hvem han kan snakke med, dersom dette med rus har blitt vanskelig for ham.

Når det gjelder om du skal kontakte politiet eller ikke, er det en vurdering du selv må gjøre. Du må rett og slett vurdere fordelene og ulempene. Er han en type politiet vil kunne ha innflytelse på? Hva vil det gjøre med deres relasjon? Hvilke konsekvenser vil det ha for ham å evt. få noe på rullebladet? Dette vet du bedre enn oss.

En annen ting som kan være lurt å snakke med ham om er hvordan dere skal ha det hjemme. Det er ikke kun han som bor der, og så lenge han bor hjemme må dere finne en måte å leve sammen på som fungerer for alle. Dette er noe han må lære seg, da regler for rusbruk er helt vanlig i kollektiv, borettslag og andre bosituasjoner.

Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.