Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Har mestret 3 måneder i total avholdenhet, men opplever en «krise».

Har besluttet å slutte totalt å drikke alkohol etter flere års overforbruk og en skremmende hendelse i særdeles påvirket tilstand. Har mestret 3 måneder i total avholdenhet, men opplever en «krise»/vanskeligere tilstand. Er det noen erfaring med hvor lenge dette kan vedvare? Er det noen forskning på hvor mange slike «kriser» man forventer ..

kvinne/jente |
64 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Først og fremst, gratulerer med en kjempeinnsats!

Det er veldig vanlig å oppleve sike «kriser» ila. prosessen med å slutte med alkohol. For mange er det å kutte alkohol i seg selv den første bøygen, etterfulgt av en litt ny vanskelig fase hvor man må finne ut av hvordan livet skal være nå. Dette er minst like komplisert som selve det å slutte.  Hvor lang tid dette tar varierer veldig, og handler mye om hvordan livet så ut fra før og hvor mye som må endres.

Typiske ting som kan melde seg er kjedsomhet, vanskeligheter med å finne ut hva du skal bruke tida på, etablere nytt nettverk eller endre måter å være sosial på, ordne opp i økonomi, ordne opp i relasjoner osv. osv.

Vi har dessverre ikke noe godt svar på hvor lenge det varer, eller hvor mange runder det blir. Det vi kan si sikkert er at du i alle fall er helt normal, og at dette er den del av prosessen for de fleste. Det gjør det antagelig ikke noe lettere, men du er altså ikke alene om det.

Vårt beste råd er å minne deg selv på hvor langt du har kommet, og søke støtte i de du måtte ha rundt deg. Har du behov for det kan du naturligvis få hjelp med din prosess i hjelpeapparatet. Kontakt fastlegen din om du ønsker det.

Lykke til videre!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.