Teksten om THC og bilkjøring er uforståelig

Teksten om THC og bilkjøring er uforståelig. Promille og mol/l er fundamentalt forskjellige måle-enheter. Kan dere klargjøre. Her er teksten: «For cannabis ligger denne grensen på 0,004 mikromol THC per liter fullblod. Inntak av 25 mg. THC (røyket) vil gi en promille på over 0,2 i 6-12 timer etter inntak. En dobbel dose vil gi en promille på over 0,2 i 8-15 timer etter inntak.

mann/gutt |
65 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi går ut ifra at du sikter til denne artikkelen om cannabis og lovgivning og trafikk.

Vi forstår at dette kan være litt uklart. Poenget er at 0,004 mikromol THC per liter fullblod tilsvarer en alkoholpromille på 0,2, i henhold til denne omregningstabellen fra Oslo Universitetssykehus. Vi takker for innspill, og har redigert denne teksten slik at den forhåpentligvis er mer forståelig.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.