Jeg trenger noen innspill fra eksperter når det gjelder min eks som er far til vår 10 år gamle sønn

Hei,
Jeg trenger noen innspill fra eksperter når det gjelder min eks som er far til vår 10 år gamle sønn. Over en lang periode har alkoholforbruket økt og har tatt det opp med han. Avviste. Vært hos Familievernkontoret for å komme til enighet om at sønnen vår ikke kan være det når han drikker. Avviste problemer og ikke interresert i samtaler m fam.k. Gikk da til advokat. Han la seg inn på Kildevangen på 5 ukers opphold. Godtar å gi meg månedlige peth prøver men nekter mindre samvær enn 50/50. Er dette ok ? Hva kan jeg forvente av en som kommer ut etter 5 uker rehab. Han er bestemt på at det skal gå og at de blodprøvene holder han på matta. Neste steg blir nok rettsak men innen sak vil komme opp er han kanskje ren og da er det ingen case.
Barnet savner faren sin nå som han er borte
Hilsen rådløs mor som trenger litt råd for hva man kan gjøre.

kvinne/jente |
49 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Vi forstår at dette er en vanskelig situasjon på flere måter. Det er ikke merkelig at du ikke klarer å stole på eksen din da du tidligere har opplevd mange tillitsbrudd i sammenheng med alkoholbruk. Samtidig ser du at barnet deres savner pappaen sin og har behov for relasjonen som for tiden ikke er tilgjengelig.

Det er tydelig at du tidligere har møtt motstand hos eksen din når du har bedt om samarbeid i form av samtaler på Familievernkontoret. Kan det likevel være en idè for deg å fortsette med samtaler der på egne vegne? Kanskje også sammen med barnet deres? Selv om far ikke ønsker å være med på disse samtalene, kan det være godt for deg å snakke om hvordan situasjonen oppleves for deg. Selv om ikke de kan avgjøre hva som er riktig å gjøre akkurat nå, er det bra å ha noen å drøfte utviklingen fremover med – uansett hvordan det kommer til å gå.

Du forteller at eksen din tidligere har vært avvisende til at han har et alkoholproblem. Vi forstår det slik at din kontakt med advokat har bidratt til at han har gjennomgått et behandlingsopphold på Kildevangen. Vi er usikre på om eksen din selv foreslo at han ville gjøre dette eller om han ble bedt om å gjøre det. Uansett så har han erkjent at han har problemer med alkohol og han har fått behandling for dette. Han har også inngått en avtale med deg om å avlegge PEth-prøver for å vise at han ikke lenger bruker alkohol.

Vi vet ikke om eksen din tifligere har vært i behandling for alkoholproblemer,men det virker egentlig som at dette er første gang. Siden han har gjennomført et opplegg på Kildevangen, og vil vise deg med blodprøver at han ikke drikker, så høres det ut som at samvær med barnet deres er en stor motivasjon for ham. Vi kan jo dessverre ikke garantere at eksen din ikke kommer til å drikke igjen, men vi tenker at situasjonen slik den er akkurat nå er relevant. Noen mennesker klarer seg godt etter et femukers behandlingsopphold mens andre ikke gjør det.

Vi er enige med deg i at barnet ikke bør være sammen med far når han drikker. Potensielt kan disse PEth-prøvene gjøre at du etter hvert kan stole mer på at far er edru mens han har barnet, og at de dermed har en relasjon som ikke inkluderer alkohol. Vi vet at mange opplever det svært belastende å leve med en bekymring om personen det gjelder skal komme til å få alkoholproblemer igjen.

Vi vil derfor, som tidligere nevnt, påpeke at det kan det være en idè for deg å fortsette samtaler på Familievernkontoret uten din eks. Hvis du ikke ønsker det, så vil vi egentlig anbefale deg å snakke med noen andre. Du kan be fastlegen din om henvisning til et tilbud som passer for deg – noen mennesker har stor nytte av å komme i en gruppe med andre som er i en tilsvarende situasjon, mens andre har større nytte av annen type pårørendehjelp.

Pårørendetelefonen til Ivareta er et godt lavterskeltilbud for å drøfte tankene du har om situasjonen dere er i. De har også lokale grupper. Usynlige tigre er et nettverk for pårørende til mennesker med rusproblemer. I Oslo finnes PIO-senteret som har et landsdekkende telefontilbud til pårørende, men de har også oppfølgingstilbud for folk som bor i nærheten.

Vi har ikke et entydig svar til hva som er riktig for deg å gjøre nå. Men vi forstår at problematisk alkoholbruk og tidligere tillitsbrudd gjør det veldig vanskelig for deg å stole på at eksen din kan ivareta barnet deres på en god måte. Derfor tenker vi at det er viktig for deg å få hjelp til hvordan du på best mulig måte kan håndtere dette over tid.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.