Rus, førerkort og bilkjøring

Her kan du finne viktig informasjon om narkotika, alkohol, legemidler og førerkort.

 

I oktober 2016 ble lovverket som omhandler førerkort revidert og oppdatert, og fastlegene fikk et utvidet ansvarsområde.

Vær oppmerksom på at regelverket kan endre seg raskere enn vi rekker å oppdatere dette på våre hjemmesider. Vi anbefaler derfor å dobbeltsjekke med lege og/eller lovverk for mest mulig korrekt og oppdatert informasjon.

Om du ikke finner svar på ditt spørsmål her, er du velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat i åpningstidene, eller benytte vår spørsmål og svar-tjeneste. Generelt vil vi oppfordre til å snakke med legen din om bilkjøring før du eventuelt kontakter oss.

 

 

Velkommen til RUSinfo!

Vi har tekniske problemer med spørsmålstjenesten. Spørsmål sendt inn etter 29.04 kan ha blitt borte, og vi ber deg sende inn på nytt. Vi beklager ulempen, og jobber med å rette feilen snarest. 

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen!