Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Ønsker å vite hva som kan ha vært i pillen og hvor jeg kan oppsøke hjelp

Hei,
For 2 dager siden så tok jeg en pille på en fest som ble solgt som MDMA, men som ga meg virkninger som jeg aldri har hatt med MDMA tidligere. Jeg kan beskrive det best som ekstreme hallusinasjoner og vrangforestillinger. Synet mitt ble forstyrret og det så ut som ting var lengre vekk enn det de egentlig var. Videre, så begynte alle menneskene rundt meg å «skifte»: håret endret seg, høyden, kjønn, klær, og alt. I tillegg så jeg ting som ikke var der: dyr, lys og figurer. Jeg hørte også lyder som ikke var ekte, i form av venners stemmer og tekst i musikken. Jeg mistet kontroll over kroppen og var overbevist om at alle jeg er glad i kommer til å forlate meg. I ettertid har jeg vært engstelig, «derealisert» og har ofte en sensasjon at blodet i kroppen plutselig begynner å gå kjempefort, etterfulgt av muskelspasmer og høye lyder. Dette gjør meg naturligvis urolig, og jeg ønsker å vite hva som kan ha vært i pillen og hvor jeg kan oppsøke hjelp dersom problemene fortsetter.
Takk på forhånd for hjelpen.

mann/gutt |
19 år |
utlandet

  Rusinfo svarer:

Vi skjønner godt at dette var en ubehagelig opplevelse.

MDMA kan gi sanseforandringer, men som du sier er det ikke vanlig at disse er så sterke som du beskriver. Den psykedeliske effekten kan riktignok påvirkes av dosering, omgivelsene rundt og hvordan du har det den dagen du ruser deg, så det er nok mulig at det faktisk var MDMA likevel.

Dersom vi skal tillate oss å spekulere i hva annet det eventuelt kan ha vært så er det i alle fall tydelig at det er et psykedelisk stoff. Eksempler på slike stoffer er LSD, DMT, Meskalin, 2C-B osv.

Uansett er det som er viktig nå hvordan du har det, og ikke egentlig hva det var du fikk i deg den kvelden. Vi vil anbefale deg å ta kontakt med helsestasjon for ungdom, utekontakten eller fastlegen din( hen kan henvise videre).

God bedring!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.