Hvordan regne ut konsentrasjon av oksazepam i blodet?

Hvordan regne ut konsentrasjon av oaxepam i blodet (sobril)

kvinne/jente |
54 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det er en ganske komplisert affære å regne ut dette helt nøyaktig. For å få det helt korrekt, tar man derfor en blodprøve.

Hvis du vil lese om beregning av plasmakonsentrasjon i blod, kan du se på denne artikkelen i Tidsskrift for den norske legeforening. Du kan også lese i Legemiddelhåndboken om farmakokinetikk, som handler om sammenhengen mellom dose og konsentrasjon i kroppen. Disse artiklene er kompliserte, og hvis du ikke får noe ut av dem, bør du heller ta det opp med legen din, eller med en farmakolog (f.eks. ved Fürst laboratorium eller ved Oslo universitetssykehus).

Tipser også om Oslo Universitetssykehus sine artikler «Hvor lenge etter inntak er stoffene i kroppen?» og «Fakta om rusmiddelgrenser i trafikken«, som bl.a. omtaler oksazepam.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.