Er det farlig å blande Sobril, Phenergan og øl?

Hei. Jeg er i en utrolig dårlig fase av liver. ‘Alle rundt meg har blitt syke, også dødsfall i familien. I det siste har jeg begynt å drikke noen øl for å få sove- har slitt med søvn hele livet. I dag tok jeg syv sobril, Penergan, og masse øl for å få sove. Er det farlig? Blir jo til slutt helt ‘desperat’ etter søvn…

kvinne/jente |
53 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke en akutt- tjeneste. Ved behov for medisinsk nødhjelp eller ved forgiftning, ring 113 eller Giftinformasjonen på 22591300. Disse tjenestene er alltid åpne.

Det korte svaret er ja, det kan være svært farlig å blande alkohol, Sobril og Phenegran, spesielt i store mengder. Både Sobril og Phenegran har en dempende effekt, i kombinasjon med alkohol vil overdosefaren øke betraktelig.

I tillegg vil blanding av Sobril med alkohol og/eller andre dempende stoffer øke risikoen for paradoksal virkninger, noe som betyr at du kan oppleve å bli mer aggressiv, impulsiv og utagerende. Ofte vil man kunne bli mye fortere full enn ellers, noe som kan føre til at man mister kontrollen.

Du beskriver en tøff fase av livet og vi forstår at det er svært krevende når du opplever å ikke få sove. Vi håper du oppsøker hjelp i forhold til dette. Hos fastlegen kan du få hjelp i forhold til søvnproblemer, fastlegen kan også henvise videre om du har behov for støtte i den situasjonen du står i. Mental helse sin hjelpetelefon (116123) er døgnåpen, dersom du trenger å prate med noen, tjenesten er gratis og anonym.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.