Kan man se hvor mye Valium man har tatt på urinprøve?

Kan man se hvor mye valium man har tatt på urinprøve?

kvinne/jente |
39 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Nei, ikke som en direkte måling. På en vanlig rustest, såkalt «screening» vil diazepam (Valium) slå ut som gruppen benzodiazepiner («påvist»). Hvis det påvises, tar man gjerne en spesifikk analyse, som viser hvilket benzodiazepin det er snakk om (i dette tilfellet, diazepam). Urinprøver kan gi en pekepinn på om det er snakk om store eller små inntak, enkeltinntak eller mange inntak, men de kan ikke angi nøyaktig dose(r) inntatt.

Blodprøver (hvor en måler innhold i blodet her og nå), er mer presise til å si noe om dose(r) inntatt. Men heller ikke blodprøver kan gi et nøyaktig tall på hvor mye diazepam (Valium) man har inntatt – kun hvor mye som befinner seg i blodet der og da.

Her er mer informasjon om benzodiazepiner og blodprøver/urinprøver.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen