Drikke, sniffe, droppe eller skyte amfetamin?

Har det noe å si på om å drikke, sniffe, droppe eller skyte amfetamin? Noe forskjell på effekten & evt hvor lenge rusen varer ved de ulike måtene å ta det på?
Isåfall hvilke måte er best å bruke for å oppnå god, og få best effekt av rusopplevelse – som også varer lengst?

kvinne/jente |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Ja, rusopplevelsen kan bl.a. påvirkes av hvordan stoffet inntas. Vi kan dessverre ikke gi brukerveiledning på hvilken inntaksform som gir best rusopplevelse, men vi kan si noen ord om hver av dem, så kan du selv vurdere hvilken du foretrekker.

Drikking og dropping (oralt) gir tilnærmet lik effekt. Det tar lengre tid før effekten inntreffer sammenlignet med andre inntaksformer, og effekten vil også være noe mildere – men også vare lengre.

Ved sniffing inntreffer effekten betydelig raskere enn ved oralt inntak, og vil også være noe kraftigere – men også mer kortvarig. Merk at regelmessig sniffing over tid bl.a. kan gi etseskader i neseveggen.

Ved injeksjon inntreffer effekten enda raskere og kraftigere – men også her er rusen mer kortvarig. Merk at injeksjon øker risikoen for overdose, avhengighet og infeksjoner.

Dersom du først skal bruke amfetamin, er det sånn sett oralt inntak som har det laveste skadepotensialet sammenlignet med sniffing og injeksjon. Merk at andre viktige faktorer er hvor ofte du bruker amfetamin, og hvor store doser det er snakk om. Du kan lese mer i vår brosjyre om amfetamin.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.