Vil ADHD-medisiner og kokain blokkere hverandres virkning?

Hei.

I ett tidligere innlegg har dere skrevet at ADHD medisiner og kokain vil blokkere hverandres virkning.
Kan dere fortelle mer om det? Hvorfor?

Etter at jeg startet på ADHD medisin er virkningen av kokain borte. Selv etter å ha vært uten ADHD medisin i 2 uker. (Langtidsvirkende aduvanz)

mann/gutt |
17 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det er noe uklart for oss hvilket innlegg/kommentar du viser til, men vi vil svare deg ut i fra det du skriver her.

Et legemiddel bør alltid ta som forskrevet, og eventuelle avvik fra dette vil kunne føre til redusert effekt av den medikamentelle behandlingen. Dette gjelder alle legemidler. Når det gjelder samtidig bruk av kokain og ADHD-medisiner, så er dette en type kombinasjonsbruk som vil kunne føre til en økt belastning på hjerte -og karsystemet, og dette er noe man bør være oppmerksom på. Det finnes flere typer ADHD-medisiner, blant annet Aduvans (lisdeksamfetamin) og Ritalin (metylfenidat). Det er gjennomført enkelte studier som viser til at disse stoffene/legemidlene vil påvirke den opplevde effekten av kokain.

I denne artikkelen kommer det blant annet fram at samtidig bruk av metylfenidat (Ritalin) ikke hadde en signifikant innvirkning på kokainens fysiologiske effekter, men, at samtidig bruk av disse stoffene førte til en reduksjon av opplevde/subjektive positive effekter av kokain.

Videre fremkommer det fra denne artikkelen at kombinasjon av kokain og lisdeksamfetamin (Aduvanz) førte til mindre craving av kokain, sammenlignet med placebo-gruppen.

Det er noe uklart for oss hva som er den underliggende årsaken til at du merker mindre/ingen effekt av kokain nå, men en mulig forklaring kan være at både kokain og lisdeksamfetamin (og for så vidt metylfenidat) virker på hjernens dopaminerge system, og at samtidig bruk (og/eller bruk over tid) derfor vil redusere den opplevde effekten av kokain.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.