Skriver en drøftende artikkel om avkriminalisering av rusmidler. Sliter med å finne argumenter.

hei, skriver en drøftende artikkel om avkriminalisering av rusmidler. sliter med å finne for og mot argumenter for dette. ser dere har svart på ett lignende spørsmål før.

kvinne/jente |
16 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dette høres ut som en spennende oppgave! Det finnes mange argumenter i denne debatten, som både er for og imot avkriminalisering av rusmidler. For å få mer innsikt i den aktuelle debatten, og de ulike perspektivene, kan vi forslå følgende sider: Foreningen Tryggere Ruspolitikk og Actis. Du kan også lese mer om Rusreformen på våre hjemmesider. Dersom du ønsker en mer komplett oversikt over bakgrunnen for rusreformen, og innholdet i det opprinnelige forslaget, kan vi anbefale Rusreform – Fra straff til hjelp (NOU 2019:26) og Helsedirektoratets høringssvar.

Kort fortalt dreier debatten seg rund hvilke konsekvenser som følger av den ene eller andre praksisen. Altså, hvilke konsekvenser vil det ha for samfunnet/brukerne dersom man velger å avkriminalisere bruk av rusmidler, og hvilke konsekvenser vil det få dersom man holder fast ved kriminaliseringen.

Vi kan for øvrig også tipse om vår artikkel om forskjellen mellom avkriminalisering og legalisering av narkotika. Ta også gjerne en titt på vår artikkel om tips til oppgaveskriving for elever/studenter.

Lykke til med oppgaven!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.