Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Er det farlig å ta empagliflozin?

Hei.
Vet ikke helt om dette er rett sted for å stille dette spørsmålet, men jeg prøver.
Jeg sliter med en spiseforstyrrelse, og bruker medisinen empagliflozin (har ikke diabetes type to og medisinen er ikke skrevet ut til meg) av og til for å bli kvitt ekstra kalorier. Tar da gjerne opp mot 3-4 25mg tabletter. Vet at denne medisinen gjør at nyrene utskiller mer glukose, og dermed at man mister noen kalorier i den prossesen. Lurer egentlig på om det er farlig eller kan ha noen ugunstige bivirkninger?

kvinne/jente |
17 år |
Rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det finnes flere medikamenter som inneholder virkestoffet empagliflozin, av disse er det kun Glyxambi og Jardiance som leverer tabletter i 25 mg. Du skriver ikke hvilket medikament du bruker og følende informasjon er derfor basert på medikamentene Glyxambi og Jardiance.

Du har rett i at empagliflozin brukes til behandling av Diabetes type 2. For Glyxambi er anbefalt startdose er 10 mg/5 mg 1 gang daglig. Hos pasienter som tolererer startdosen og krever ytterligere glykemisk kontroll, kan dosen økes til 25 mg/5 mg 1 gang daglig. For Jardiance er max dosering 25 mg én gang om dagen. Du beskriver at du tar 3-4 x 25 mg (100 mg) om dagen, dette er 3-20 ganger anbefalt dose, avhengig av hvilket medikament du tar.

Vanlige bivirkninger er blant annet forstoppelse, kløe, utslett, urinveisinfeksjon og andre genitale infeksjoner, redusert væske i blodet, betennelse i svelgslimhinnen, hoste, økt urinering og tørste. Det er testet for skadelige virkninger av inntak opp til 800 mg empagliflozin uten at det er vist tegn til forgiftning hos friske personer. Dette betyr ikke at det er uskadelig eller uten risiko.

Vi i RUSinfo er ikke helsepersonell og kjenner ikke til din spesifikke helsetilstand. Vi kjenner heller ikke til hvordan empagliflozin kan påvirke en underliggende spiseforstyrrelse. Vi fraråder å bruke reseptbelagte medikamenter uten veiledning fra kyndig helsepersonell, særlig i kombinasjon med annen somatisk og psykisk sykdom.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Fredag 14.juni stenger tjenesten kl 17

Vi beklager eventuelle ulemper