Er det noen reseptbelagte medisiner man kan ta overdose på?

Er det noen reseptbelagte medisiner man kan ta overdose på? Og i så fall hvor mye må inntaket være på?
Og en som ikke ruser seg, men plutselig tar kokain/ amfetamin eller annet hvor stor sannsynlighet er det for overdose?

kvinne/jente |
23 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke helsepersonell og vi har ikke anledning til å gi veiledning i hvordan man kan få overdose.

Det vi kan si er at det er fullt mulig å få overdose på reseptbelagte medisiner, så vi anbefaler sterkt at man forholder seg til doseringen angitt av lege.

Hvis en person som ikke har ruset seg før, og dermed ikke har noen toleranse for stoffet det gjelder, inntar kokain, amfetamin eller andre rusmidler finnes det absolutt en reell fare for overdose. Hva som eventuelt skjer når vedkommende får overdose kommer an på det gjeldende rusmiddelet. Overdoser på mange typer medikamenter og rusmidler kan medføre skader på indre organer heller enn død.

Hvis du selv eller noen du kjenner har tanker om å ta overdose med vilje, tenker vi at det er veldig lurt å snakke med noen om hva ligger bak dette. Vi vet at veldig mange får det bedre av å prate med noen. Det kan gjerne være legen eller noen på en helsestasjon for ungdom, men det er også mulig å kontakte både Mental helses hjelpetelefon og Kirkens SOS som begge er døgnåpne.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.