Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Bekymret etter bruk av ecstasy.

Hei, jeg har tatt ecstasy flere ganger, men med god tid mellom hver gang 2-4 mnd. For 5 dager siden tok jeg det, også tok jeg det dagen etterpå også. Dagen etterpå var det en annereledes nedtur på rusen. Jeg hallusinerte litt og så ting som forsvant etter 1-2 sekunder, noe jeg aldri har opplevd før. Dagen etter og alle dagene til nå har jeg følt meg ør og svimmel, og lurer på om ecstasyen er grunnen. Jeg leste på nettet at noen har hatt lignende opplevelser og at dette har vart i opp mot ett år, og jeg er veldig bekymret da dette har gått utover blant annet jobb. Hva bør jeg gjøre, og kommer dette til å forsvinne av seg selv?

kvinne/jente |
18 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det høres veldig plagsomt ut og vi forstår at du blir bekymret.

Mange vil oppleve en «nedtur» etter bruk av ecstasy- og ved større doser og over flere dager, kan ecstasy ha psykedelisk eller hallusinogen effekt. Mange kan også føle seg svimle, forvirrede og slitne. Grunnen til det er at kroppen skiller ut store deler av serotoninlagrene under rusen, noe som fører til at man får et underskudd av serotonin etter bruk. Når rusen forsvinner kan man føle seg nedstemt og få angstfølelse.

For de aller fleste, vil dette heldigvis gå over av seg selv i løpet av noen dager. Hvor lang tid det tar, er individuelt- men vanligvis vil man føle seg bedre i løpet av en uke. Dersom du ikke skulle føle deg bedre og disse plagene fortsetter å gå utover livskvaliteten din, kan det være lurt å kontakte helsepersonell – som f.eks. lege, helsesykepleier eller ta kontakt med helsestasjon for ungdom.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.