Begynte å ta kokain i russetiden

Hei, jeg begynte å ta kokain i russetiden, hvor jeg begynte med lite men økte etterhvert, siste gange jeg tok så fikk jeg masse hallusinasjoner hvor jeg trodde det var tre folk utenfor som skulle gjøre et innbrudd, jeg følte at det var akkurat som på ekte, men kjæresten min ble redd fordi hun mente at det ikke var noen der og senere den kvelden så fortsatte det, men nå er det lengesidenca 1-2 måneder siden og idag så smalt jeg og tok litt først så kjøpte jeg mer, jeg vet at jeg ikke kommer til å få en godt natt søvn eller ha det noe bra med ettereffekten. Men selvom så tar jeg, har dere noe. Tips på hvordan man kan få vekk suget og evt hvordan man kan ikke bli sugen på det når man er på fest eller noe sånt?

mann/gutt |
19 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi skjønner at dette er vanskelig for deg! De symptomene du beskriver, at du føler noen er utenfor og skal bryte seg inn, er ganske vanlig ved bruk av stimulerende stoffer. Det er en slags form for paranoia. Det viser jo at kokainbruken har en del negative konsekvenser for deg. Og dette vil neppe bli noe bedre hvis du fortsetter å bruke det.

Kokain er veldig psykisk avhengighetsskapende, gjerne i form av et sug etter stoffet. Noen mennesker får dette suget raskere enn andre. Hvis du har hatt gode opplevelser på kokain, er det sannsynlig at suget ganske fort kan komme sterkere og oftere hvis du tar det igjen. Da er det også sannsynlig at du vil utvikle en høyere toleranse og dermed ønske å ta kokain i større doser og enda oftere. Dette kan gå ganske fort, og dessverre kan det også skje ganske raskt at man begynner å kjenne på de dårlige sidene med å ta kokain (feks. paranoia, slik du beskriver).

Det eneste som fjerner suget, er egentlig å la være å ta kokain over tid. Det kan ta tid før suget gir seg, og det er veldig vanskelig for mange å holde seg rusfri lenge nok.

Hvis dette er noe som skjer på fest først og fremst, så er det noe du kan gjøre med saken. Enten å la være å gå på fester i en lengre periode. Eller la være å drikke alkohol på fester. For en del som sliter med kokainbruk på fest, er alkohol en trigger som gjør det nesten umulig å ikke få lyst på kokain.

Ta gjerne kontakt med oss for råd og veiledning. Se også vedlagte artikler på lenkene under svaret.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.