Sliter med å sovne

Søvnprobler har brukt amfetamin i 15 år,3 år siden sist sliter med å sovne kan jeg ha fått varig skade på hjernen?

mann/gutt |
51 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi er ikke leger, og kan ikke utelukke hjerneskade eller andre helseproblemer. Likevel tenker vi kanskje at det er mer sannsynlig at du har kommet inn i et dårlig søvnmønster og/eller at det er andre ting som påvirker søvnen din. Søvn er veldig komplekst, så det er ikke alltid lett å vite helt sikkert hva søvnproblemer kommer av.

Som du selv skriver har du jo brukt amfetamin i 15 år. De aller fleste som gjør det får problemer med søvn i større eller mindre grad. Selv om det nå er 3 år siden du brukte amfetamin kan det hende disse problemene med søvn henger igjen fra den tid.

Vi er ikke eksperter på søvn, men på siden «Søvn og søvnproblemer» på Helsenorge finner du kanskje noen gode tips. Det står også informasjon om hvem du kan kontakte for å få hjelp med søvn.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.