Er det lov å eie eller bestille en pipe eller pipetobakk?

Er det lov og eie / bestille en pipe, og eller pipe tobakk? Finner ingenting i lov verket…

mann/gutt |
19 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

En pipe går under betegnelsen «tobakksutstyr» i Lov om vern mot tobakksskader (også kalt tobakksskadeloven). Pipetobakk går under betegnelsen «tobakksvarer» i samme lov. I § 17, om aldersgrenser, kan man lese følgende: «Det er forbudt å selge eller overlate tobakksvarer, tobakksutstyr, tobakkssurrogater eller tobakksimitasjoner til personer under 18 år.» Du må altså være over 18 år for å kunne kjøpe pipe og pipetobakk. Ut over dette er det ikke ulovlig med verken pipe eller pipetobakk, men det finnes en del regler for hvem som kan selge dette og på hvilken måte det kan selges, og det er heller ikke lov å reklamere for slike produkter.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.