Fakta om MDMA og Ecstasy

MDMA/Ecstasy er et rusmiddel som virker både sentralstimulerende og hallusinogent. Rusvirkningen kan beskrives som oppkvikkende, og gir forsterkede sanseinntrykk samt følelser av eufori og velvære.

 

Hva er MDMA?

MDMA (3,4-metylen-dioksi-metamfetamin) ble patentert i 1913 som et appetittdempende middel. Stoffet ble imidlertid aldri markedsført. MDMA kom på narkotikalisten i Norge i 1986, og ble kjent i rave- og house-miljøene som Ecstasy (MDMA er det primære virkestoffet i Ecstasy). Betegnelsen Ecstasy brukes noen ganger også om de beslektede stoffene MDA (metylen-dioksi-amfetamin), MDEA (metylen-dioksi-etylamfetamin) og mCPP (1,3-klorfenylpiperazin).

 

Rus, varighet og effekt

Effekten av MDMA avhenger av alt fra sinnstemning, omgivelser, forventninger og størrelsen på dosen. Virkningen av det samme stoffet kan variere fra person til person, og fra én rusepisode til en annen.

Virkningen av oralt inntak av MDMA eller Ecstasy kommer som regel etter 30-60 minutter. Rusen varer som oftest i 4-6 timer.

 

Ulike typer og brukerdose

Ecstasy: Siden slutten av 1990-tallet har populariteten av ecstasytabletter avtatt noe, og i dag er det mer vanlig å omsette MDMA i konsentrert pulver- eller krystallform. Beslag den senere tiden indikerer et høyt innhold av MDMA i ecstasytabletter i omløp.

MDMA: Krystaller eller pulver. Beslag i senere tid indikerer høy renhet.

En vanlig brukerdose dose MDMA er på 60 – 125 mg. Dette er uavhengig av om MDMA kommer fra ecstasypiller eller krystaller / pulver.

MDMA/Ecstasy er også kjent under kallenavn som Emma, Molly, E, X og Knips.

 

SNAKK MED OSS OM MDMA

 

 

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen.