Hva er helsekravene til bilkjøring om man bruker Imovane og Sobril?

Dersom man står fast på 11,25 mg imovane ved leggetid 22 og imellom tar en 10 mg sobril tidliger på dagen kl 18-19 – er helsekrav til bil da oppfylt ved kjøring kl 9.30 neste dag? Dersom man skulle brukt de ila samme kveld dagen før?

kvinne/jente |
43 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Helsekrav til bilkjøring er oppfylt ved bruk av gjeldende benzodiazepiner dersom legemiddelet er inntatt minimum 8 timer før kjøring, og for zopiklon (Imovane) er tillatt dose inntil 7,5 mg per døgn. For oksazepam (Sobril) er tillatt dose inntil 30 mg per døgn, men ved bruk av to legemidler reduseres angitt døgndose for begge med 50 %. Derfor er helsekravene i din situasjon ikke oppfylt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.