Hvordan ser jeg at noen har sluttet å ruse seg?

Hvordan ser jeg at noen her sluttet å beruse seg 1,5 uker siden?

kvinne/jente |
19 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dette er nær sagt umulig å svare på, dessverre. I hvert fall utover det helt generelle.

Kort sagt vil dette komme an på en hel rekke faktorer, som f.eks. hvilket rusmiddel vedkommende har brukt, i hvilket omfang rusmiddelet har blitt brukt, og på hvilken måte rusmiddelet har bidratt til eventuelle endringer i atferd, utseende o.l. hos vedkommende. Her kan det altså være ganske store forskjeller fra rusmiddel til rusmiddel, og fra person til person.

Sånn sett må du kanskje bare se etter endringer generelt hos vedkommende. Er det noe som virker annerledes nå, sammenlignet med halvannen uke tilbake? I så fall er jo dette kanskje en bekreftelse på at vedkommende har gjort en endring i rusbruken. Men dette trenger ikke være tilfelle heller. Kanskje kan du ikke se dette overhodet. Igjen kommer det helt an på ovennevnte faktorer.

våre faktasider om rusmidler finner du i mange tilfeller en oversikt over typiske tegn/symptomer på bruk for de enkelte stoffene. Om dette viser seg å være tegn/symptomer du kjenner igjen, og som nå ikke lenger er tilstede, blir jo det også et slags svar.

En annen mulig fremgangsmåte kan være biologiske prøver, typisk blod- eller urinprøver, som leter etter spor av rusmiddelbruk. Slike prøver utføres gjerne hos helsepersonell, som f.eks. legen. Dette forutsetter riktignok at vedkommende selv er villig til å avlegge en slik prøve.

Du er velkommen til å kontakte oss på chat eller telefon om du vil snakke nærmere – om vi får litt mer konkrete opplysninger, kan vi også prøve å gi et litt mer konkret svar.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.