Hvordan kan jeg hjelpe min kjæreste som er avhengig av kokain?

Hei. Jeg og kjæresten min har vært sammen i snart to år, siste halvåret har jeg forstått at han er avhengig av kokain. Han nekter for det selv, men gjennom vennene hans og konkret bevis har jeg funnet det ut. Han blir svært opphisset å sur hver gang jeg tar det opp. Hver gang han tar det merker jeg det, er som han blir en helt anen person og han er ikke seg selv. Siste tiden har jeg funnet ut at han for eksempel har vært utro under innflytelsen av kokain. Er vanskelig, for elsker han mer enn noe annet og vil så gjerne hjelpe. Men kan ikke gi han endeløst med sjanser når han forsetter å ødelegge forholdet, og lyve om ting. Vil så gjerne få forholdet tilbake som det var for rusen tok over, men han nekter for avhengighet selv om jeg vet. Hva skal jeg gjøre, hvordan kan jeg hjelpe han?

kvinne/jente |
18 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Fint du tar kontakt, forstår godt at dette er en vanskelig situasjon. Det er ikke lett å hjelpe en person som ikke ønsker hjelp, og det er viktig at du også tar vare på deg selv. Ut fra hva du beskriver oppfører han seg ikke bra, og det kan virke som han har et problematisk forhold til kokain.

Han kan få hjelp hvis han vil. Et sted han kan henvende seg er til sin lokale Helsestasjon for ungdom. Her kan du finne mer informasjon om tilbudet. Der jobber det både helsearbeidere, leger og psykologer og de har alle taushetsplikt. Siden han ikke ønsker å diskutere dette med deg, kan det også være lurt å alliere seg med hans venner eller noen andre han stoler på. Her kan du finne noen tips om hvordan man kan snakke med noen om deres rusbruk.

Du kan velge å bli med ham til Helsestasjonen hvis du vil. For din egen del kan det også være nyttig å snakke med dem på egen hånd, siden det kan være utfordrende for deg å håndtere dette. Det kan være tungt å være pårørende for noen som sliter med rusproblemer. Du kan f.eks. snakke med Ivareta, ellers finner du mye nyttig informasjon på hjemmesidene til Usynlige tigre – et nettverk for pårørende.

Ta gjerne også kontakt med oss i våre åpningstider, om du ønsker å snakke mer om dette på telefon eller chat. Lykke til!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.