Hvilke skader påfører MDMA kroppene våre?

Hvilken skader påfører MDMA kroppene våre?

kvinne/jente |
14 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Når det er snakk om rusmidler bruker vi gjerne begrepene virkninger og bivirkninger om det som skjer når man inntar et rusmiddel. Bivirkningene er ikke nødvendigvis skadelige på sikt, men de kan ha en dårlig effekt på kroppen og hjernen, og kan sånn sett kalles for skadelige.

Bivirkninger ved korttidsbruk:
Mulige akutte bivirkninger inkluderer kvalme, hodepine, høy puls, dehydrering, overoppheting, angst, paranoia og vrang forestillinger. Det er dessuten vanlig å oppleve mild til kraftig utmattelse og/eller depresjon umiddelbart, eller i dagene, etter å ha brukt MDMA. Andre plager som søvnvansker, smerter i brystet og svimmelhet kan også forekomme.

Bruk av MDMA kan potensielt medføre forgiftning, enten det er snakk om rent stoff, eller et produkt som er blandet ut med andre, mer skadelige stoffer.

MDMA gir økt puls, blodtrykk og kroppstemperatur. Fysisk aktivitet, som dansing, forsterker disse faktorene. Resultatet kan bli overbelastning av hjerte og kretsløp. Personer med hjertefeil er spesielt utsatt, men det kan også skje friske personer. Nyresvikt er en annen alvorlig komplikasjon som kan inntreffe.

Bivirkninger ved lengre tids regelmessig bruk:
Mulige bivirkninger som følge av lengre tids regelmessig bruk inkluderer søvnvansker, nedsatt energinivå, nedsatt seksualdrift, angst og depresjon.

Skader:
MDMA kan være skadelig hvis man bruker det for ofte. Kort oppsummert kan det gi skader på sentralnervesystemet (det er hjernen, lillehjernen og ryggmargen), på hjertet og på lungene som begge kan bli overbelastet, og noen ganger også på leveren. Det som kan skje med leveren er at den ikke klarer å gjøre jobben sin med å skille ut avfallsstoffer fra blodet.

Du kan lese mer i vår brosjyre om MDMA.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen