Jeg hørte nylig om MXE

Hei. Jeg hørte nylig om MXE, jeg liker ketamin veldig godt og når jeg hørte at MXE er som ketamin bare mer psykadelisk ble jeg veldig interisert. Hvor farlig er MXE? hvor vanedannende er det? Og hva er forskjellene og likhetene på MXE og Ket? Tusen takk🥰

mann/gutt |
19 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Metoxetamin er et derivat av ketamin, og disse to ligner mye på hverandre. Det virker likevel som at brukere kanskje i større grad beskriver den dissosiative effekten når det kommer til metoxetamin enn når de snakker om ketamin. Slik sett har det også visse likheter med PCP. En viktig forskjell mellom ketamin og metoxetamin er at effekten varer lengre av sistnevnte – gjerne tre til fem timer, avhengig av inntaksmåte. Ketamin på sin side har en virketid fra under en time opp til halvannen.

Vi kjenner ikke til at metoxetamin er spesielt vanedannende, og det er nok slik at ketamin har større potensiale med tanke på avhengighet. Vi har likevel ikke grunnlag for å si at metoxetamin overhode ikke gir avhengighet da det tross alt ligner mye på ketamin.

Vi vet lite om forskjellene i risikoprofilene til ketamin og metoxetamin, men i følge denne artikkelen hos Talk To Frank er det visse forskjeller (og noen likheter) når det kommer til kortsiktig bruk:

 • Hallusinasjoner.
 • Ubehagelige dissosiative opplevelser og katatonisk tilstand.
 • Metoxetamin er mer potent enn ketamin, og har dermed større fare for overdosering.
 • Det er kjent at bruk av ketamin kan ha ødeleggende effekt på blæren. Så vidt det er kjent medfører ikke bruk av metoxetamin denne risikoen, men det finnes ingen forskning som beviser dette.
 • Det kan virke som at metoxetamin gir større risiko for høy puls og høyt blodtrykk, og dermed også problemene dette kan medføre på sikt.
 • Metoxetamin kan medføre ufrivillige øyebevegelser, dårlig balanse og koordinasjon, ustødighet og sløvet tale. Dette har  ikke vært rapportert under bruk av ketamin.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

 • 1.mai
 • 10.mai
 • 17.mai
 • 18.mai
 • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.