Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Jeg har planer om å ta xtc med noen venner snart, hva slags dosering burde jeg ta?

Hei, jeg lurer på hvordan rusen er når man tar xtc for første gang? Jeg lurer også på hva er forskjellen på molly og xtc, og om forskjellene mellom rusen som molly og xtc gir. Jeg har planer om å ta xtc med noen venner snart men har aldri tatt noen harde rusmidler før. Har røyker hasj hver dag i litt over et år og drikker sjeldent. Veier 48kg og er 160cm høy, hva slags dosering burde jeg ta?

kvinne/jente |
17 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det er veldig fint at du tar kontakt om dette.

Molly er et begrep som ofte brukes om MDMA i krystall- eller pulverform. Begrepet ecstasy (xtc) brukes oftere om piller som inneholder MDMA, og rusopplevelsen vil som oftest være ganske lik siden virkestoffet er det samme. Men vær obs på at ecstasy-piller kan variere mye på styrke, og noen ganger også inneholde andre stoffer. Så her vil vi be deg være forsiktig. Som førstegangsbruker vil vi fraråde deg å ta en hel slik pille alene.

Brukere av MDMA opplever ofte økt glede, våkenhet og energi, men omstendigheter og omgivelser kan ha mye å si for rusvirkningen. Til tross for at MDMA normalt forbindes med glede og velvære, kan det også by på krevende opplevelser.

I vår brosjyre om MDMA vil du finne viktig informasjon og råd for å sikre at bruken ikke medfører skader eller ubehagelige opplevelser. Vi vil særlig anbefale delen som handler om forholdsregler – denne kan du lese her.

Siden du allerede bruker rusmidler daglig (hasj), vil vi i utgangspunktet anbefale deg å unngå bruk av ecstacy/ MDMA. Men da det virker som at du har bestemt deg for å prøve dette vil vi i alle fall råde deg til å være så forsiktig som mulig.

Kroppsvekten du beskriver er ganske lav, og dette gjør at du fort vil kunne få i deg for mye. For å være på den sikre siden bør brukere heller innta en litt for lav, enn en litt for høy dose. Dette gjelder særlig om man er uerfaren, da bør man helst ikke ta mer enn 60-70 mg første gang.

Vil du diskutere dette videre må du gjerne ta kontakt med oss på telefon eller chat i våre åpningstider (11-18).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Fredag 14.juni stenger tjenesten kl 17

Vi beklager eventuelle ulemper