Venninne fortalte at ho bruker amfetamin

Hei:) jeg er så lei meg pga en nabo/ny tur venninne fortalte at ho bruker amfetamin. ble sykt lei meg og sjokka. Og kjempe bekymret pga ho jobber i på DPS og kjørestil daglig og. Hva bør jeg gjøre? Mvh [anonymisert]

kvinne/jente |
51 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Vi forstår at du føler deg fortvilet – men her er det ikke egentlig opplagt at du kan eller skal gjøre noe overhodet. Hun er tross alt voksen, og tar sine egne livsvalg. Sånn sett blir du kanskje også nødt til å ta stilling til om du ønsker å fortsette å ha en vennerelasjon med henne i fremtiden eller ikke. I så fall kan du jo prøve å ta en prat med henne om din bekymring – ikke for å prøve å overtale henne til noe som helst, men snarere for å prøve å kartlegge litt hva hun selv tenker om forbruket, og om hun ser noe behov for å endre på dette eller ikke.

Men – hvis du vet at hun kjører bil i ruspåvirket tilstand, kan du vurdere om du vil varsle politiet om dette. Her gjelder det tross alt andres sikkerhet i trafikken. Om du også bør varsle hennes arbeidsgiver er mindre åpenbart, og blir et dilemma som egentlig bare du kan svare på.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen