Fikk utslag på nitrater/sprengstoff på flyplass, har jeg blitt dopet ned?

Hei,

Jeg ble utsatt for en uønsket seksuell hendelse, det var i utgangspunktet ikke en vurdering at jeg hadde blitt dopet ned. Men når jeg skulle ta innsjekk med fly så fikk jeg flere utslag på nitrater/sprengstoff. Jeg ble selvfølgelig klarert og alt ble i orden. Men tenker jeg for langt nå eller kan dette ha en sammenheng med at jeg har blitt dopet ned med noe? For eks. Poppers? Jeg drakk ingenting, men kanskje man kan inhalere dette/ påsmørt i væskeform.

mann/gutt |
30 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Først; Det er vondt å høre at du har hatt en slik opplevelse, og vi håper det går bra med deg.

Spørsmålet du stiller er interessant. Det er teoretisk mulig at alkylnitritter (Poppers) kan gi utslag for eksplosiver i sikkerhetskontrollen, siden det inneholder nitritter. Derfor er det forståelig at du tenker dette kan ha sammenheng med neddoping, men det er nok lav sannsynlighet for at dette har sammenheng. Sånn sett tror vi nok mest sannsynlig at det må være en annen årsak til utslaget i flyplasskontrollen.

Det virker lite sannsynlig at du fikk i deg Poppers i forbindelse med hendelsen uten å merke dette, siden rusmiddelet er et løsemiddel og avgir en sterk lukt som vil være merkbar for brukeren.

Vi vet ikke hvilket tidsrom det er snakk om mellom hendelsen og din innsjekk på flyplassen, men Poppers gir en kortvarig rus som typisk varer i 2-5 minutter. Det stemmer at rusmiddelet inhaleres, men om det smøres på huden vil dette gi irritasjon og skader. At du reflekterer rundt slike muligheter er bare positivt, og vi setter pris på at du tok kontakt om dette.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.