Får energi og overskudd av kokain, har problemer med å slutte

Hei, jeg har alltid slitt med tankekjør, og det å være sliten hele tiden så lenge jeg kan huske, hver gang jeg har hatt mulighet til og sove så har jeg benytten sjansen til det, jeg har to barn og er gift, jeg har konstant dårlig samvittighet for at jeg ikke orker dagligdagse gjøre mål, jeg prøvde kokain for første gang da jeg var på fest, kjente på følelsen av at jeg ikke var sliten lengre, vi dreiv midt i en flytte prosess som gjorde meg helt kvalm av alt som måtte ordnes. Jeg prøvde da kokain igjen, noe som gjorde at jeg fikk mye energi og overskudd til og klare og flytte, vaske, osv
Jeg fant endelig en vidunder kur som gjorde at jeg mestret dagligdagse gjøre mål. Jeg har nå brukt kokain i 2 år gjevnlig, når det kommer til husvask, rydding osv da jeg ikke orker dette ellers og får dårlig samvittighet for at jeg ikke orker noe. Så da er kokain løsningen. Ingen har merket dette på meg så ingen rundt meg har tatt skade av det.
Jeg har en bipolar lidelse, bruker ofte det som unnskyldning når jeg får den energien av kokain.
Jeg får den trangen hver gang jeg ser ting hoper seg opp hjemme. Jeg har rett og slett problemer med og slutte. Hva skal jeg gjøre? Jeg tør jo ikke ta det opp med lege osv for er redd for og miste barna mine.
Barnevernet blir jo automatisk koblet inn.
Hva skal jeg gjøre? Er rådvill

kvinne/jente |
29 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Sånn vi forstår deg så er det kanskje en viss overdrivelse å si at du er avhengig av kokain, så lenge bruken er forholdsvis sporadisk, og forbeholdt bestemte situasjoner – rydding, ordning osv. Det er kanskje mer treffende å si at du har etablert et rutine eller et behov for å bruke kokain når disse situasjonene melder seg. Og så lenge du fortsetter med å bruke kokain når disse situasjonene melder seg, vil du også opprettholde behovet for å håndtere slike situasjoner ved hjelp av kokain.

Sånn sett vil dette kanskje handle om å avlære deg det du har lært – sagt på en annen måte, du må lære deg å håndtere rydding, ordning osv. på andre måter enn ved hjelp av kokain. Kanskje litt banalt, ja, men ikke helt usant heller? Hvor du skal finne energi og overskudd til å rydde, ordne osv. er kanskje utenfor vårt område å gi et fasitsvar på – dette er jo dessuten noe mange synes er vanskelig – men det vi kan si er at det er mulig å være effektiv også uten kokain, om du bare klarer å etablere en god rutine på det. Dette vil ganske sikkert føles veldig anstrengt til å begynne med, men om du klarer å gjennomføre et par ganger uten kokain, er det lov å håpe at det vil føles stadig lettere og mer naturlig med tiden.

Ideelt sett så vil vi jo oppfordre deg til å oppsøke hjelp – men vi forstår godt om dette er uaktuelt for deg. Det finnes hjelpetiltak og tips som er mer «lavterskel», som f.eks. selvhjelpsgrupper (NA), eller vår guide Hjelp til å slutte med kokain.

Eller – du kan snakke med fastlegen din om utfordringene du opplever med å være effektiv i hverdagen, uten at du trenger å nevne kokainbruken overhodet. Forhåpentligvis kan dere sammen finne løsninger på hvordan du kan endre dette.

For øvrig så er det ikke sånn at barnevernet automatisk blir koblet inn, dersom du forteller helsepersonell om kokainbruk. Dette er i utgangspunktet en vurderingssak, hvor spørsmålet er om du utøver omsorgssvikt eller ikke. Her kan det være en del variasjon i hvor strengt dette vurderes. Men – dersom det aktuelle helsepersonellet mener at dette er omsorgssvikt, så har de ganske riktig en opplysningsplikt ovenfor barnevern.

Håper dette hjalp deg litt på veien. Du er velkommen til å kontakte oss på chat eller telefon om du vil snakkes nærmere.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.