Røyker hasj, men da føler jeg meg veldig ensom

Hei jeg røyker hasj. Men når jeh tar det så føler jeh med veldig ensom. Å kodein åsen rus får man av det

17 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi er litt usikre på hva du spør om her, angående hasjrøykingen – men om du føler deg ensom når du røyker, høres jo det egentlig ut som en god grunn til å la det være? Forholdet mellom rusbruk og psykisk helse er mildt sagt sammensatt, men dersom du opplever at din rusbruk medfører negative konsekvenser for deg, kan jo dette være et tegn på at hasjrøyking ikke er det beste for deg her og nå. Riktignok blir det selvsagt helt opp til deg å vurdere. Nå vet ikke vi så mye om deg og din livssituasjon, og hvordan det går med deg generelt, men om du vil må du gjerne ta kontakt med oss på telefon eller chat, så kan vi ta en litt mer grundig prat om det hele. Inntil da kan vi tipse om vår guide Hjelp til å slutte med cannabis, dersom dette er noe du ønsker å gjøre.

Angående kodein kan vi svare litt mer konkret – kodein virker hovedsakelig sløvende og smertestillende, og kan virke mildt euforisk for enkelte. Her vil vi også gjøre deg oppmerksom på at opioider (kodein er et opioid) kan være sterkt vanedannende, og også ha potensiale for overdoser. Så om du ikke har prøvd det ennå, vil vi helst oppfordre deg til å ikke gjøre det – men om du likevel bestemmer deg for å prøve, vil vi i det minste oppfordre deg til å holde deg til små doser, og å innta dette så sjeldent som mulig.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.