Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Min mann drikker 8 halvlitere øl daglig. Han tar også blodfortynnende medisin

Min mann drikker 8 halvlitere øl daglig . Han tar også blodfortynnende medisin. Er det noe jeg som kan gjøre . Mannen minn sier han er fornøyd.

mann/gutt |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi forstår godt at det er vanskelig for deg å være bekymret for din mann. Bekymringen består kanskje både av alkoholbruken hans i seg selv, men også alkoholinntak i sammnenheng med helseproblemene som gjør at han trenger å bruke blodfortynnende medikamenter.

At din mann drikker åtte halvlitere øl daglig tilsier at han drikker mer enn det som Verdens helseorganisasjon (WHO) definerer som storforbruk. For menn ligger denne grensen på mer enn 21 enheter i uken (én enhet tilsvarer 0,33 l øl). Det betyr også at han han har forhøyet risiko for å utvikle helseskader. Det er jo også slik at det anbefales å være forsiktig med alkohol når man går på blodfortynnende medisiner, mye fordi det gir økt risiko for indre blødninger hvis man blir påført fallskader.

Når det er sagt, kan det godt være at mannen din er klar over disse helsekonsekvensene. Og du forteller at han selv sier at han er fornøyd med situasjonen. Det kan bety at han ikke bryr seg om hva alkohol kan gjøre med helsen hans, men det kan også være at han velger å ikke ta dette innover seg eller at han syns det er for vanskelig å forholde seg til.

Det at din mann drikker denne mengden hver dag kan også bety at han har utviklet et avhengighetsforhold til alkohol, og at det er vanskelig for han, eller føles umulig, å drikke mindre eller slutte helt.

Vi forstår det slik at du har forsøkt å snakke med mannen din om dette. Hvis du ønsker å forsøke igjen finner du en del tips til hvordan du kan gå frem i de vedlagte lenkene. Noen ganger kan det også ha noe for seg at en annen person prøver å ta denne typen samtale med han.

Hvis din mann vil ha hjelp til alkoholproblemene sine, kan han få det. Vi anbefaler da at han starter å ta kontakt med fastlegen sin. Hvis han ønsker å starte med noe litt mer lavterskel kan han gjerne ringe til De norske lenker. Der svarer mennesker som selv har hatt vanskeligheter med alkohol. Han kan også kontakte oss på chat eller telefon i åpningstiden – det er helt anonymt.

Vi vil også anbefale deg å snakke med noen om hvordan det er å være deg i denne situasjonen. Det er svært vanskelig å være pårørende til noen som tilsynelatende ikke vil ha hjelp til alkoholproblemet sitt. Det kan være at du finner noen tips på sidene til Usynlige tigre – de er et nettverk for pårørende til mennesker med rusproblemer.

Du må også gjerne ringe eller chatte med oss for en nærmere samtale om dette.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.