Vår sønn på 16 år tok 1 1/2 Rivotril 2mg på søndag

Vår sønn på 16 år tok 1 1/2 rivotril 2mg på søndag. Medisinene er ikke foreskrevet for han – han fant de ute… Han har vært syk siden (i dag er det onsdag)
På mandag sendte vi han på skolen tross at han så helt dopet ut. Og på mandag fikk de vaksine mot smittsom hjenehinne betennelse. Var dette en dårlig mix? Rivitril og vaksine? Han er fremdeles kvalm, veldig slappog har hodepine. Er det noe vi bør gjøre?
Takk så lenge hilsen bekymret mor

kvinne/jente |
52 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Først må vi informere om at vi ikke er helsepersonell.

Vi forstår det slik at dere er sikre på at det er Rivotril sønnen deres har fått i seg. Rivotril inneholder et potent virkestoff (klonazepam) med temmelig lang halveringstid, så sånn sett er det ikke så merkelig at sønnen deres kjenner effekt etter flere dager. 2 mg klonazepam har virkning i 75-220 timer etter inntak. Om bivirkningene som kvalme, slapphet og hodepine han fortsatt kjenner på er forårsaket av Rivotril-inntaket eller annen sykdom kan vi derimot ikke si noe sikkert om.

Vi vet ikke hvilken type vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse sønnen din fikk på mandag, men for å ta noen eksempler så kan vi si at verken Menveo eller Nimenrix har noen kjente interaksjoner med klonazepam. Hvis sønnen deres fortsetter å være i dårlig form så kan det være lurt å kontakte lege for en sjekk.

Vi forstår godt din bekymring over det som har skjedd. Det er bra om sønnen deres kan få en forståelse av at det er svært risikabelt å innta medikamenter som han finner ute eller ikke vet hvor kommer fra. Man vet aldri med sikkerhet hva piller som ikke foreskrevet av lege inneholder – heller ikke når de er merket på en måte som ser legitime og ekte og ut.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.