Venter barn med en som er avhengig av medikamentene for ADHD

Venter barn med en som er avhengig av medikamentene for ADHD han kan ta hele pakken på en gang? Hva kan jeg gjøre? Hvor starter jeg?

kvinne/jente |
23 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dette høres ut som en komplisert situasjon. Vi vil anbefale at du starter med å snakke med din partner om det aktuelle forbruket, samt uttrykker din bekymring knyttet til dette. Dersom du er bekymret for at vedkomnes medikamentbruk / overforbruk vil kunne påvirke hans evne til å utøve omsorg for eget barn, så er det fint å få snakket om dette så tidlig som mulig. Dette er også noe du kan snakke med jordmor om på svangerskapskontroll. På vår hjemmeside finner du en oversikt over tips til hvordan å snakke med noen om deres rusbruk.

Dersom dere ikke kommer noen vei med dette, så blir det opp til deg å finne ut av om dette er et forhold du ønsker å bli værende i – både mtp. på deg selv og barnet. Det er også mulig å ta kontakt med familievernkontoret for å prøve å finne en løsning sammen der.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.