Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvor lenge sitter Ksalol 1 mg i urinen?

Hei. Jeg er under utredning for ADHD. Psykiater mener med 99% sikkerhet at jeg har denne diagnosen. Men jeg må gjennom utredningen. Har slitt hele livet med enorm indre uro, store konsentrasjonsvansker, forvirret, har mistet min kjære familie og lever idag med en så dårlig samvittighet som spiser meg opp innenfra. Det eneste jeg har fått noenlunde ro på har vært ved hjelp av å ta tabletter som heter ksaol. Men jeg har fått beskjed av min psykiater om at jeg må være helt ren gjennom hele utredningen for å kunne få medisiner slik at jeg kan leve normalt. Har frem til dags dato støtt alle fra meg, familie og venner. Nå er jeg helt nøktern og har vært det i en mnd tid. Men klarer det ikke lenger, tankene går dag og natt med å tenke og føle på en enormt dårlig samvittighet. Spesielt ovenfor min eks som for alltid vil være min store og eneste kjærlighet og min datter. Føler jeg ikke klarer å leve på denne måten uten å kunne ta tabletter som roer ned min enorme tankevirksomhet. Er fullstendig i oppløsning. Så mitt spørsmål er: Hvor lenge sitter Ksaol 1 mg i urinen? Håper på svar så snart som mulig.

mann/gutt |
47 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi kan jo begynne med å svare på spørsmålet ditt: alprazolam (virkestoffet i Ksalol, Xanor, Xanax) kan vanligvis spores i urinen omtrent en uke etter bruk. Om det i tillegg testes for omdanningsstoffet hydroksyalprazolam, kan dette påvises i nærmere 1-2 uker. Her må vi riktignok gjøre oppmerksom på at det kan være individuelle forskjeller begge veier, sånn at disse tallene er kun veiledende.

For øvrig: vi forstår godt at dette er en krevende og frustrerende situasjon for deg. Men vi vil likevel oppfordre deg til å prøve å fullføre denne perioden uten å bruke Ksalol (eller andre stoffer) – det håper og tror vi du vil være tjent med på sikt. Denne prøveperioden er, som psykiateren sier, noe du må gjennom for å få medisiner. Dette gjøres nok delvis for å forsikre seg om at symptomene dine er «naturlige» og faktisk skyldes ADHD heller enn andre faktorer – og delvis for å forsikre seg om at det er «forsvarlig» å skrive ut en medisin til deg . Om du klarer å gjennomføre prøveperioden slik det er ment, har sånn sett også din(e) behandler(e) et bedre utgangspunkt for å følge deg opp riktig i tiden fremover.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.