Jeg har fått kyssesyken og lurer på om det er farlig å drikke litt alkohol?

Hei! Jeg har fått kyssesyken og skal holde meg i ro i 4 uker. Jeg har 2 uker igjen før de 4 ukene har gått. Skal på en hyttetur nå i helgen og lurte på om det er farlig at jeg drikker litt alkohol eller om det mest sannsynlig går fint. Føler meg frisk bortsett fra en tett nese. Vet man egentlig skal ta avstand, men det er vell ikke farlig med et glass eller to?

mann/gutt |
18 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Anbefaling er, som du selv sier, å holde seg unna alkohol. Grunnen til dette er at kyssesyken gir belastning på leveren. Alkohol kan gi enda mer belastning, som igjen vil kunne forverre dine symptomer. Det er forskjellig fra person til person hvor mye leveren blir påvirket av kyssesyken, og vi vet jo ikke hvordan dette er for deg. Derfor kan vi heller ikke si om det er ok for deg å drikke litt eller ikke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.