Jeg mistenker at min samboer røyker hasj

Jeg mistenker at min samboer røyker hasj. Han har gjort det tidligere men sier at han ikke gjør det nå. Jeg fant en sil som var klipt ut en bit av. Han kan være borte i 2-3 timer hver kveld. Ellers er helsetilstanden hans dårlig med en voldsom bronkittlignende hoste og han kaster opp ofte. Ellers er humøret hans sånn at han ofte blir utrolig sinna for små ting. Jeg har spurt om han vil ta en test, men det vil han ikke. Da blir han sint og jeg blir bare mer mistenksom. Hva kan jeg gjøre?

kvinne/jente |
45 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som en frustrerende situasjon for deg. Det er ikke enkelt å vite hva man skal gjøre med det. Det kommer litt an på i hvor stor grad det plager deg, ødelegger forholdet, går ut over andre aktiviteter osv.

Vi forstår at du ønsker en avklaring på om han røyker hasj eller ikke. Du kan ikke tvinge ham til å ta en test, men det går for eksempel an å si at hvis han ikke gjøre det, anser du det som at han røyker. Spørsmålet er, uansett om han vil teste seg eller ikke, hva kan du egentlig gjøre? Det er vanskelig, fordi hvorvidt han skal røyke eller ikke, er hans eget valg. Hvis han ikke ønsker å endre seg, kan det være til stor hjelp å snakke med noen utenfor familien, for veiledning og innspill på hvordan du selv best skal forholde deg til situasjonen.

Du kan for eksempel ta kontakt med Veiledningssenter for pårørende, som tilbyr samtaler i trygge og rolige omgivelser, i tillegg tilbyr de telefon- og videosamtale og samtaler utendørs for de som ønsker det. Tilbudene passer for både voksne, barn og unge, par og familier.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.