Dette høres ut som en vanskelig situasjon, og spesielt ettersom du virker å være så alene om dette. Det er forståelig at det følger med en rekke følelser som gjør at man kanskje ikke ønsker å dele denne problematikken med andre, og samtidig er vår erfaring at det kan være svært verdifullt å ha noen å dele sine tanker og bekymringer med. Dette behøver selvsagt ikke å være noen i den nærmeste familien, men kan også være en venn eller annen person du stoler på.
Det er fint å høre at du ønsker å ta tak i dette, og at du er motivert for å skape en endring for deg selv! Dette er et veldig godt utgangspunkt! Vi kan for øvrig informere deg om vår hjemmeside, der vi har utarbeidet noen tips knyttet til forberedelser til å slutte med alkohol – kanskje kan det være til hjelp. Du må også gjerne ta kontakt med oss på telefon eller chat for å drøfte din situasjon ytterligere – helt anonymt selvsagt!
Vi kjenner dog ikke til behandlingsinstitusjoner som vil bevare din anonymitet helt, da det stilles en rekke krav til leger, psykologer og øvrig helsepersonell når det gjelder meldeplikt, journalføring, osv. Samtidig har helsepersonell også taushetsplikt, som betyr at de også har en plikt for å ivareta dine behov knyttet til hvem som får vite om situasjonen.
Selv om det ikke nødvendigvis finnes tilbud som er helt anonyme, så finnes det mange gode tilbud der ute. I Lillestrøm finnes det et eget gratis tilbud til voksne med avhengighetsproblematikk, som kan hjelpe deg med både kartlegging og behandling. Her er det også mulig å bli henvist videre til spesialisthelsetjenesten, dersom det vurderes som aktuelt. Alternativt er det mulig å ta kontakt med fastlegen din direkte, og be om råd/behandling, og eventuell viderehenvisning derfra.