Hvor kan jeg henvende meg for å få hjelp til avrusning?

Hei,

jeg drikker nesten hver dag, kan ikke stoppe selv. Ingen vet at jeg alkoholiker. For mannen, barna, mamma, til å med arbeidsgiver er jeg et helt normal menneske. Jeg begynner å drikke når andre lagt seg i huset. Jeg vil ikke at fastlegen vår blir kjent med problemstillingen. Hva gjør jeg fro å bli helt anonym og ingen av familien får vite dette? Finnes det Rusteam i Lillestrøm hvor jeg kan henvende meg selv og få hjelm med avrusning helt anonymt?

38 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette høres ut som en vanskelig situasjon, og spesielt ettersom du virker å være så alene om dette. Det er forståelig at det følger med en rekke følelser som gjør at man kanskje ikke ønsker å dele denne problematikken med andre, og samtidig er vår erfaring at det kan være svært verdifullt å ha noen å dele sine tanker og bekymringer med. Dette behøver selvsagt ikke å være noen i den nærmeste familien, men kan også være en venn eller annen person du stoler på.

Det er fint å høre at du ønsker å ta tak i dette, og at du er motivert for å skape en endring for deg selv! Dette er et veldig godt utgangspunkt! Vi kan for øvrig informere deg om vår hjemmeside, der vi har utarbeidet noen tips knyttet til forberedelser til å slutte med alkohol – kanskje kan det være til hjelp. Du må også gjerne ta kontakt med oss på telefon eller chat for å drøfte din situasjon ytterligere – helt anonymt selvsagt!

Vi kjenner dog ikke til behandlingsinstitusjoner som vil bevare din anonymitet helt, da det stilles en rekke krav til leger, psykologer og øvrig helsepersonell når det gjelder meldeplikt, journalføring, osv. Samtidig har helsepersonell også taushetsplikt, som betyr at de også har en plikt for å ivareta dine behov knyttet til hvem som får vite om situasjonen.

Selv om det ikke nødvendigvis finnes tilbud som er helt anonyme, så finnes det mange gode tilbud der ute. I Lillestrøm finnes det et eget gratis tilbud til voksne med avhengighetsproblematikk, som kan hjelpe deg med både kartlegging og behandling. Her er det også mulig å bli henvist videre til spesialisthelsetjenesten, dersom det vurderes som aktuelt. Alternativt er det mulig å ta kontakt med fastlegen din direkte, og be om råd/behandling, og eventuell viderehenvisning derfra.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.