Varige kognitive følger av amfetaminbruk?

Hei. Jeg har en god venn som nå er rusfri siden 5 år tilbake. Han begynte med narkotika i 15- års alder, først med cannabis, og så ble det andre stoffer. Det handler mest om amfetamin som har blitt injisert. Jeg lurer på hvilke følger dette kan ha kognitivt nå når han er rusfri?
Jeg har lagt merke til at når man spør ham om noe, så tar det noen sekunder før han svarer, altså såpass at man reagerer på at det er uvanlig. Kan dette være en følge av tidligere rusmisbruk?
Han sier selv at han merker at han har blitt « dummere» etter alle disse årene med misbruk. Hva vet dere om dette?

kvinne/jente |
41 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Langvarig og omfattende bruk av amfetamin kan i noen tilfeller gi vedvarende utfall på kognitive funksjoner, da særlig på de eksekutive funksjonene samt hukommelse, konsentrasjon og verbal flyt.

Men det er viktig å legge vekt på at opphør av rusbruk alltid vil medføre bedring, og at det kan ta lang tid før bedringsprosessen er ferdig. Du skriver at det nå har gått fem år siden han sluttet. Hvis dette er plagsomt for han kan det kanskje være nyttig å snakke med lege om det, be om henvisning til kognitiv utredning og eventuelt få hjelp videre.

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen