Min samboer drikker. HVER eneste kveld

Hei.
Min samboer drikker. HVER eneste kveld. Jeg har sagt hva jeg mener om drikkinga hans, men han bryr seg ikke. Går i forsvar. Å sier at der er jeg som må gjøre noe. Da jeg er feit. Orker ikke dette lengre.

kvinne/jente |
40 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at dette er en vanskelig situasjon for deg og at du kjenner på følelsen av å ikke orke mer. Det kan være tungt å være pårørende til noen som drikker mye, og som kanskje ikke virker motivert til å ta tak i disse problemene. Det er også veldig forståelig at det er belastende for deg å oppleve at samboeren din drikker alkohol hver kveld og at drikkingen hans stadig fører til konflikt mellom dere.

Du forteller at du har sagt til samboeren din hva du mener om drikkingen hans. Hvis du likevel kunne tenke deg en samtale til med han om dette så finner du en del tips vår guide til hvordan man kan snakke med noen om deres rusbruk. Mannen din kan få hjelp til å endre på sitt drikkemønster, men noe av det som er veldig vanskelig er at han må ønske denne hjelpen selv.

Vi tenker at det kan være godt for deg å snakke med noen om hvordan det er å være deg i denne situasjonen. Selv om det er mannen din som drikker, så gjør drikkingen livet vanskelig også for deg. Noen ganger kan det også oppleves verre for partneren enn for den som drikker. Du må gjerne snakke med legen din. Du kan også snakke med noen ved et pårørendetilbud som f.eks. ivareta.no. I tillegg kan det være nyttig for deg å titte på sidene til Usynlige tigre – de er et nettverk for pårørende til mennesker med rusproblemer.

Du må gjerne ta kontakt med oss på telefon eller chat i åpningstiden for en nærmere samtale om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.