Doseforhold mellom Sobril og alkohol

Jeg har forstått det slik at Sobril og alkohol har lignende effekt på hjernen. Er det mulig å si noe om doseforholdet? Altså en alkoholenhet vs mg Sobril?

kvinne/jente |
42 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det konkrete doseforholdet mellom oksazepam (virkestoffet i Sobril) og alkohol har vi dessverre ikke verktøy til å regne ut. Du kan ta en titt på denne tabellen fra Oslo Universitetssykehus, her vil du kunne se hva mengden oksezepam i blodet tilsvarer for de ulike straffenivåene av alkoholpromille, altså 0,2 eller mer, 0,5 eller mer og 1,2 eller mer.

Forholdet mellom inntatt dose oksazepam og målt mengde oksazepam i blod er vanskelig å gi noe eksakt svar på da det blant annet kommer an på hvor lang tid det er siden inntak samt at det forekommer individuelle forskjeller på samme måte som med alkohol (ulike personer får ulik promille ved inntak av samme mengde alkohol).

Hvis du har lyst til å lese mer om i hvilken grad oksazepam påvirker sansene våre kan du lese mer om det i studien «Comparing the effects of oxazepam and diazepam in actual highway driving and neurocognitive test performance: a validation study«.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen