Fikk noen piller med Armodafinil 150mg av en kompis

Hei. Fikk noen piller med Armodafinil 150mg av en kompis her om dagen. Han mente jeg kunne ha god efekt av disse. Siden jeg har fibromyalgi. Jeg har i tilegg Store konsentrasjons vansker og søvn problemer.Har tiligere hatt et misbruk med alkohol og narkotika.
Så jeg tok en pille. Det gikk et par timer. Jeg holdt på å vaske huset, Så plutselig føltes det som hodet mitt bare rammelt på plass. Fikk plutselig til å gjøre en ting om gangen. Talen even ble bedre og smertene i kroppen var nesten borte. Ble rolig, avslappet og nesten søvning av dette. Føltes i grunn ut som jeg hadde at amfetamin. Bare uten at kjeven gikk i hundre og kroppen ble smertefri. Det jeg egentlig lurer på er.. hva slags stoff er det i disse pillene ? Er de beslektet med amfetamin ? Jeg trodde jeg koms til å få mer energi av dette men der tok jeg feil. Og er det noen sansynelighet for at norge kommer til å godkjenne dette legemiddle for bruk til nevropstisk smerte ? Vuderte å spørre legen om dette sist jeg var der. Men tenke det var bedre å ti stille.. har egentlig flere spørsmål

kvinne/jente |
28 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi har satt dine spørsmål i kursiv. Noen kan vi svare på, men ikke alle. Da tipser vi deg om hvem du bør spørre.

Hva slags stoff er det i disse pillene ? Er de beslektet med amfetamin ?

Armodafinil er navnet på virkestoffet. Det er et sentralstimulerende medikament. Slik sett likner det litt på amfetamin. Armodafinil fremmer våkenhet, og brukes til å behandle overdreven søvnighet forårsaket av søvnapné, narkolepsi o.l tilstander. Det legemiddelet i Norge som likner mest på armodafinil, er modafinil.

Jeg trodde jeg koms til å få mer energi av dette men der tok jeg feil.

Det hender at folk reagerer annerledes på sentralstimulerende medikamenter. Dette kan være forårsaket av for eksempel ADHD. Det kan være en idé å snakke med din lege om dette, dersom du ønsker mer informasjon og veiledning om aktuell medisinering.

Og er det noen sansynelighet for at norge kommer til å godkjenne dette legemiddle for bruk til nevropstisk smerte ? 

Dette kan Statens Legemiddelverk svare deg på. Det er de som godkjenner legemidler i Norge. Kontaktinformasjon:

Statens legemiddelverk

Tlf. +47 22 89 77 00

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.