Etter å ha tatt valium 15 mg, Hvor lenge må man vente med kjøring

Etter å ha tatt valium 15 mg, Hvor lenge må man vente med kjøring. Valium tas ikke daglig, men sporadisk.

mann/gutt |
41 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er flere hensyn som bør tas mtp. bilkjøring og bruk av Valium. Dersom det er snakk om førerkortgruppe 2 og 3 (slik som lastebil, buss, osv.), så er  fast bruk av Valium ikke tillatt. For førerkortgruppe 1 (som personbil), så kan bruk av Valium kombineres med bilkjøring, gitt at det er snakk om en stabil legemiddelbehandling, og at øvrige helsekrav er oppfylt. Ettersom du oppgir å bruke Valium sporadisk, vil vi tro at dette ikke kvalifiserer til det som omtales som «stabil legemiddelbehandling». Dette er uansett et spørsmål det kan være greit å drøfte med din lege.

Om du ikke får disse medisinene på resept fra lege, og det blir avdekket i en eventuell trafikkontroll, så vil dette mest sannsynlig føre til bot og/eller inndragelse av førerkort. Her kan du lese mer om fakta om rusmiddelgrenser i trafikken.

Dersom du ikke tilfredsstiller krav til bruk av legemidler som kan påvirke kjørevnen, så er det viktig at du ikke er påvirket av det aktuelle legemiddelet når du kjører bil. Ved inntak av Valium (diazepam) kan det ta flere dager før konsentrasjonen i blodet er under straffbarhetsgrensen svarende til 0,2 promille. Her kan du kan lese mer om hvor lenge etter inntak stoffene er i kroppen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.